FAQ - SV De Korrel

Ga naar de inhoud
VEEL GESTELDE VRAGEN
Onderstaand een aantal veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, stel deze dan gerust direct. Dat kan persoonlijk op de vereniging of via het mailformulier. Zie hiervoor de contact pagina.

V: Ik heb een wapen in hetzelfde kaliber als de verenigingswapens. Mag ik met mijn eigen munitie schieten?
A: Nee, het is niet toegestaan om met eigen munitie uit verenigingswapens te schieten. Munitie voor de verenigingswapens is bij de baancommandant te koop.

V: Moet ik een wapen huren bij de vereniging?
A: Nee, het huren van een wapen bij de vereniging is niet mogelijk. Als aspirant schutter en als lid van de vereniging mag je gebruik maken van de verenigingswapens. Het gebruik hiervan is voor leden kosteloos. Je moet echter wel de munitie bij de vereniging kopen.

V: Ik schiet alleen met lucht. Moet ik dan ook de veiligheidscursus volgen en de schietproef afleggen?
A: Ja, iedere schutter die zelfstandig op de vereniging wil schieten moet de veiligheidscursus volgen en de schietproef afleggen.

V: Ik ben al lid van een vereniging en heb een verlof. Mag ik als nieuw lid zelfstandig schieten?
A: Het is niet toegestaan om zelfstandig op de vereniging te schieten zonder veiligheidstraining en schietproef. Na het volgen van de veiligheidstraining en succesvol afleggen van de schietproef mag u zelfstandig schieten.

V: Ik ben al lid van een vereniging, moet ik dan ook de veiligheidscursus volgen?
A: Iedereen die lid wordt van de vereniging is verplicht de veiligheidscursus te volgen.

V: Hoe wordt de contributie, bij instroom gedurende het jaar, berekend?
A: De contributie wordt per maand berekend. Als je dus in maart lid wordt, dan betaal je voor 4 maanden contributie. Per 1 juli gaat dan het nieuwe contributiejaar in en moet je weer opnieuw betalen.

V: Kan ik halverwege het jaar lid worden van de vereniging?
A: Het lidmaatschap van de vereniging kan op elk moment in gaan. Het moment waarop je kunt beginnen met schieten is afhankelijk van het moment waarop de introductiecursus begint.

V: Kan iedereen lid worden van de schietvereniging?
A: In principe kan iedereen lid worden van een vereniging. Er geldt echter nog een aantal specifieke regels die het beperken vanuit de wet en vanuit de vereniging:
- Je moet een VOG kunnen overleggen.
- Je moet je thuis voelen binnen de vereniging.
- Je moet bereid zijn je in te zetten voor de vereniging.

HOOFDSPONSOR

Terug naar de inhoud